Hova/Weimer Lyrestad 3-0

Hova/Weimer – MBK 3-0

Äntligen dags för MBK igen, det är nått extra när man får möjlighet att sätta lag i närområdet på plats och i lördags satta vi dom verkligen på plats genom att skjuta kvar ovan nämda förening i div.6 nästa år samt skaffa oss själva en fin möjlighet på kvalplatsen när vi möter Moholm nästa helg.

På förhand var det ett nervig och spännande match som skulle spelas och jag hade förväntat mig ganska så nervösa grabbar när vi samlades för en kopp kaffe och lite taktik i klubbstugan, men tji fick ja då det var en otroligt skön och avslappnad stämning inför uppgiften, med det vill jag säga att det kändes riktigt bra från start denna dag. Vi fick möblera om lite i startelvan då resor,avstängningar och sjukdom krånglat till det lite, Theo tog hand om högerbacken och alex klev in på mittbacken istället för Adde som fick syna det röda senast mot Tymer och på offensiv mitt klev mackan upp istället för Jås som dragit till staterna.

Matchen blåstes igång och vi visade ganska omgående att det skulle krävas något extra av MBK idag om dom ville plocka poäng, ett säkert och stabilt passningsspel gjorde att det kändes tryggt, det i kombination med att vi inte släppte till i princip några chanser bakåt lade grunden för dagens seger. När vi märkte att passningarna och defensiven hade klickat i som de skulle för dagen kunde vi sakta men säkert börja mala på framåt, Joel var nära att bryta sig loss några gånger under halvleken och Rasmus hade ett avslut i ribban men det blev tillslut talismanen och mittfältskrigaren Kruger som spräckte nollan i mitten på den första halvleken efter ett långt inkast som han behärskat kunde styra in i mål.

Halvleken rullade sedan på med mycket kamp på mitten där Mackan, Kruger och kim jobbade stenhårt under hela matchen, det som ändå rann igenom där kunde backlinjen ta hand om på ett fint sätt. Theo som spelade i den något ovana positionen som högerback löste uppgiften på ett otroligt imponerande sätt då han med hjälp av sin grymma spelförståelse inte stod fel eller satte en fot fel under hela matchen, imponerande.

I andra halvlek styrde MBK om lite i sitt lag för att få mer tryck framåt och testade en trebackslinje, efter lite instruktioner från Viktor på kanten så hade vi ganska bra koll på läget även i andra och då vi tränat på att spela mot en sådan taktik mot Töreboda i två matcher innan så kändes de ganska tryggt. Kim satte 2-0 efter ett motlägg 20 meter från mål, kim föll i backen och tog sig för benet medans bollen på ett fint sätt seglade över MBK;s målvakt oklart om det var meningen men det spelar ju mindre roll. Efter det började luften gå ur MBK lite då dom var piskade att vinna, blev en del gula kort för de röda men inget som spårade ur i nått fulspel som tur var. Det började lyftas en del långt nu från deras sida då dom var i desperat jakt på snabba mål då klockan sakta men säkert tickade upp mot de 90, det gav oss en hel del ytor att kontra på vilket inbytte Melin och Mackan utnyttjade i slutet av matchen. Mackan vände upp på en femöring som han gjort otaliga gånger under matchen passade Melin som på ett tillslag klackade bollen fram till Mackan som gått i djupet och sedan lade in bollen i bortre gaveln, mycket elegant och trevligt mål att vila ögonen på !

Matchen blåses av och det känns fint, fint att fortfarande ha något kvar att spela för ända in i slutet och fint efter att vi gjort en väldigt bra och stabil match. Hela laget ska ha en eloge efter denna seger då alla idag höll en jämn bra nivå !
Nästa Söndag är det dags för den avgörande matchen borta mot Moholm, vid lika eller seger får vi kvala upp till femman och det ska vi bara lösa har vi bestämt oss för !

//Anton Boije